Uporabna geografija – primer rabe spletišča

Predstavljeno bo orodje Ekskurzije, ki se nahaja na spletišču Uporabna geografija. Orodje je namenjeno pomoči pri načrtovanju in izvedbi ekskurzij po Sloveniji. Spletišče je javno dostopno. Na spletišču so že dodane številne ekskurzije, organizirane pa so po pokrajinah, po katerih ekskurzije potekajo. Ekskurzije si lahko preprosto ogledujemo, lahko pa dodajamo nove in na tak način povečujemo že obstoječo zbirko ekskurzij.

Predstavljen bo namen orodja Ekskurzije, vsebina ekskurzij, kratka navodila za uporabo tega orodja ter možnosti uporabe. Predstavitev bo potekala s prikazom konkretnega primera ene izmed ekskurzij na spletišču Uporabna geografija.

Cilj predstavitve je informirati zlasti geografe in učitelje drugih strok (slaviste, zgodovinarje, matematike…), ki načrtujejo medpredmetne ekskurzije ter tudi druge zainteresirane z orodjem, ki ga lahko uporabijo pri svojem delu ali v prostem času.

Z uporabo orodja si močno olajšamo pripravo in izvedbo ekskurzij. Uporaba orodja je udeležencem-učencem in dijakom zelo zanimiva. Na svojih napravah spremljajo pot, rešujejo naloge, kvize, prebirajo zanimivosti, si ogledujejo slike in posnetke, izvejo še več zanimivosti o postankih itd. Ob uporabi tega orodja razvijajo svojo digitalno pismenost, ki postaja ena ključnih vseživljenjskih kompetenc.

Orodje je namenjeno zlasti delu v šoli. Je pa tudi v pomoč drugim uporabnikom, ki na tem spletišču dobijo nove ideje in dobre nasvete pri načrtovanju prostega časa.

Martina Hribernik, OŠ Križe

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja